VEELZIJDIG artistieke textielgroep Et Cetera

Naar jarenlange traditie hebben de leden van artistieke textielgroep Et Cetera weer een tentoonstelling op touw gezet. Deze keer kiezen ze voor een bijzondere locatie in de buurt van het GC van Haacht, waar tegelijkertijd de Internationale Textielkunst Biënnale doorgaat.

In de mooie kerk van Schiplaken tonen ze hun recentste textielcreaties met als titel: VEELZIJDIG. Niet alleen zijn deze textielkunstenaars technisch veelzijdig, ook hun inspiratie, hun ideeën en hun spinsels of spielereien gaan alle kanten uit.

Weven, vilten, verven, assembleren, naaien, borduren ... Het zijn slechts enkele van de vele technieken die textielkunstenaars gebruiken. Vaak bestaat hun werk uit een combinatie van verschillende technieken. Ze verbinden vezels, schilderen met draden, verven stoffen, weven met uiteenlopende materialen, maken collages ..

Textiele technieken zijn al eeuwen oud. Toch worden ze door de leden van Et Cetera toegepast op een hedendaagse manier, met nieuwe inzichten, moderne materialen en verfrissende combinaties. De tentoonstelling 'VEELZIJDIG'' is hiervan een mooie afspiegeling.

Elke Et Cetera kunstenaar heeft een uitgesproken eigen stijl. Samen slagen ze er telkens weer in hun werken met elkaar in dialoog te brengen en een boeiende tentoonstelling te bouwen.

Tentoonstellen in een kerk is een speciale uitdaging. De exposanten willen niet enkel de kerk omtoveren tot expositieruimte, maar ook het spirituele karakter van deze plaats vasthouden.

Werk van Carine Heyligen, Lieve Dekeyser, Lieve Jacob, Veerle Dupont, Ann Van Dyck

van 22 oktober tot 30 oktober 2022

maandag tot vrijdag van 13 tot 17 uur, zaterdag en zondag van 11 tot 17 uur

Locatie

H. Familiekerk
Bieststraat 304
3191 Boortmeerbeek
België

Meer info op www.textielgroepetcetera.be

Nieuws

Steun / partners