Textile now – elke draad een verhaal

In deze tentoonstelling beleef je hoe hedendaagse kunstenaars textiel toepassen om verhalen te vertellen die ertoe doen.

Actuele maatschappelijke thema's zijn vertaald in installaties en wandkleden vol poëzie en verbeeldingskracht. Textiel is geliefd medium vanwege de specifieke eigenschappen, de lange traditie van storytelling en de symbolische, ambachtelijke en emotionele waarden.

Over de tentoonstelling

Je merkt het op kunstbeurzen en in musea: textiel is buitengewoon populair. Kunstenaars van over de hele wereld komen naar het TextielLab, de professionele werkplaats van het TextielMuseum, om te onderzoeken en experimenteren. In 'Textile now' zie je veel niet eerder vertoond werk van bekende namen, maar ook van jong talent. Ze zetten de unieke zeggingskracht van textiel in om actuele thema's zoals identiteit en diversiteit, seksualiteit en gender, milieu en dekolonisatie onder de aandacht te brengen en betrekken jou als publiek daar soms actief bij.

De expo bevat werk van: melanie bonajo in samenwerking met Théo Demans, Afra Eisma, Ada M. Patterson, Otobong Nkanga, patricia kaersenhout en rolando vázquez, Karo Akpokiere, Geo Wyex, Alydia Wever en Ryan Oduber, Raquel van Haver en Bindweefsel

TextielMuseum
Goirkestraat 96
5046 GN Tilburg
T: 013 - 53 67 475

(bereikbaar: dinsdag

Locatie

TextielMuseum
Goirkestraat 96
NL-5046GN Tilburg
Nederland

Meer informatie

Meer info op textielmuseum.nl

Nieuws

Ontdek de laatste nieuwsberichten van Kant in Vlaanderen.

Steun / partners