Textiel Plus Wedstrijd 2019

"Dit jaar lanceert TxP (Textiel Plus), magazine over textielkunst, samen met de organisatie van het Textiel Plus Festival de tweede editie van de Textiel Plus Wedstrijd."

Het thema van dit jaar is: "Met hart en ziel: geef kleur aan je passie". Doe mee en maak kans om geëxposeerd te worden tijdens het Textiel Plus Festival, dat van 14 t/m 16 november 2019 plaatsvindt in de Brabanthallen in Den Bosch. De jury- en publiekswinnaar krijgen een publicatie in dit magazine én op onze website.

Wat moet ik doen?

Kies een onderwerp of thema waar je hart vol van is: een persoon, een object, een kwestie, een vurige wens, wat dan ook. Verbeeld jouw passie in één techniek en materiaal, of in een combinatie van textiele en textielverwante technieken en materialen. Ga heel bewust om met je kleurgebruik. Houd je van felle kleuren? Pas ze toe. Houd je van contrasterende of juist harmoniërende kleuren? Gebruik dan deze kleuren. Experimenteer, combineer en zoek grenzen op. Geef je werk een pakkende titel en schrijf een motivatie. Wat dreef je? Welke keuzes heb je gemaakt en waarom? Geef ook een toelichting op je kleurgebruik. Werk je tweedimensionaal, dan zijn de maximale maten 50 x 50 cm. Werk je driedimensionaal, dan zijn de maximale maten 30 x 30 x 30 cm.

Wat moet ik vervolgens doen?

Maak vijf foto's van goede kwaliteit van je werk, met een zo hoog mogelijke resolutie. Let erop dat de belichting goed is, gebruik het liefst daglicht. Is je werk driedimensionaal? Fotografeer het dan van verschillende kanten. Leg ook enkele sprekende details van het werk vast met je camera. Stuur deze foto's vóór 1 oktober 2019 per WeTransfer naar Anouk Zoer ([email protected]). Vermeld duidelijk je naam en adres. Let op: de jury maakt een voorselectie op basis van de ingezonden foto's, zorg er dus voor dat de foto's van goede kwaliteit zijn.

Noteer in je agenda

16 sep 09.00 uur - deadline opsturen inschrijfformulier
1 okt 09.00 uur - deadline inzenden foto's en toelichting
14 okt 14.00 uur - bekendmaking selectie 75 werken
13 nov 12.00-20.00 uur - afleveren werk indien geselecteerd
14 nov 07.00-09.30 uur - afleveren werk indien geselecteerd
14 nov 10.00 uur - start Textiel Plus Festival
14 nov 14.00 uur - bekendmaking jurywinnaar en eervolle vermeldingen
16 nov 17.00 uur - einde Textiel Plus Festival, ophalen werk
17 nov 14.00 uur - bekendmaking publiekswinnaar op website

Meer informatie

Meer info op www.textielplus.nl

Nieuws

 • Foto's 'Zo Geleerd'

  Foto's 'Zo Geleerd'

  Een selectie van foto's van ons project naar aanleiding van Erfgoeddag 2022.

Steun / partners

 • Vlaanderen verbeelding werkt
  Vlaanderen verbeelding werkt
 • Inventaris immaterieel erfgoed
  Inventaris immaterieel erfgoed
 • Sint Truiden
  Sint Truiden
 • Brugse Boekhandel
  Brugse Boekhandel