KIDORAMA, 200 JAAR KINDERMODE

Kidorama, 200 jaar kindermode

Kindermode doet het beter dan ooit. Meer en meer inclusief, ecologisch, met handgemaakte producten en elk jaar nieuwe merken. Maar kinderen kleden is niet altijd gemakkelijk! Mode blijft een sociaal verschijnsel en ook kinderen hechten belang aan wat ze dragen.

Deze nieuwe tentoonstelling verkent thematisch en chronologisch de invloed van de kinderkleding sinds 1820 op onze hedendaagse kindermode.

Kidoroma toont de evolutie van genderconstructies, de ontwikkeling van genderneutrale mode, de invloed van mode voor volwassenen en de groeiende belangstelling van de luxemerken voor kinderen. Het museum put daarvoor uit zijn rijke collecties, onlangs aangevuld met Belgische stukken, maar ook uit verschillende prestigieuze bruiklenen. Kidorama is meer dan een modetentoonstelling. Ze vertelt het verhaal van de plaats van het kind en de ontwikkeling van zijn persoonlijkheid binnen onze samenleving.

Roze voor meisjes en blauw voor jongens? Wist je dat dit idee vrij recent is? Het werd pas geïntroduceerd in de jaren 50. Voor de tentoonstelling Kidorama grijpt het museum terug naar de eigen collecties en verkent het de kindermode. De garderobe van onze 0- tot 12-jarigen werpt veel vragen op rond duurzaamheid, gender, het kopiëren van de mode voor volwassenen en de groeiende belangstelling van de luxe-industrie voor het kind.

Locatie

Mode & Kant Museum
Violetstraat 12
1000 Brussel
België

Meer informatie

Meer info op www.fashionandlacemuseum.brussels

Nieuws

Ontdek de laatste nieuwsberichten van Kant in Vlaanderen.

Steun / partners