Ike en Ingrid Westhovens

DEEP MEMORIES

IKe en Ingrid zijn verzamelaars van herinneringen en verhalen, plantaardige materialen of kleine, objecten, gevonden of gekregen.

Hun werk vertelt over vergankelijkheid, fragiliteit, verlies, verbondenheid met de natuur en de broosheid van het leven.

IKe

Textiele kunst en mixed media

IKe haar werk vertrekt vaak vanuit 'objet trouvé' en zo verzamelt zij herinneringen. Vergankelijke en eenvoudige materialen leiden naar verschillende thema's in haar werken. Kwetsbaarheid en fragiliteit vinden hun uiting via haar handen die worden geleid door haar gedachten en emoties. Stilaan ontstaan de vormen die zij zoekt en voelt. De toeschouwer wordt aangemoedigd om zelf een gevoel of beeld naar boven te laten komen. Zo ontstaan nieuwe associaties en wordt het werk persoonlijker voor de toeschouwer.

Ingrid Westhovens

tekenen, vrije grafiek, papier- en textiele kunst

Ingrid maakte vooral tekeningen en grafiek, maar concentreert zich steeds vaker op cyanotypes, assemblage en textiele experimenten. Het liefst om natuur en tijd samen te brengen in recycleerbare materialen. Ze vindt het fijn om haar gedachten te veranderen in iets waarnaar ze kan kijken. De schoonheid van het vergankelijke vormt meestal de kern van haar werk, met als inspiratie het contrast tussen de rauwe hardheid en de fragiele, delicate broosheid.

Alle dagen open van 14.00 tot 17.00 uur, behalve op vrijdag en zaterdag.

Gratis toegang.

Locatie

CC Beringen
Kioskplein 25
3582 Beringen
België

Meer informatie

Meer info op www.ccberingen.be

Nieuws

Ontdek de laatste nieuwsberichten van Kant in Vlaanderen.

Steun / partners