DE WONDERE WERELD VAN TEXTIEL

Textiel is overal en van alle tijden. Al eeuwenlang wordt er gesponnen, geweven, getuft, geborduurd, geklost, genaaid en gebreid. Ontdek in deze tentoonstelling hoe textiel wordt gemaakt. Van katoenpluis tot handdoek.

Laat je meevoeren naar de spinnerij, weverij, ververij en het confectieatelier. Ontdek de zoemende spinmachines, bulderende weefgetouwen en ratelende naaimachines. En neem een duik in kleurrijke stalenboeken en fascinerende verhalen. Wandel binnen in de wondere en veelzijdige wereld van textiel, waar ambacht en industrie samenkomen met 100% passie voor textiel.

WELKOM IN DE WERELD VAN TEXTIEL

Wat is de impact van katoen op het milieu? Kan jeans gerecycleerd worden? En worden plastic flessen echt gebruikt als grondstof voor stof? Met welke planten kleur je textiel? En wist je dat ook theezakjes, autobanden en kunstgras van textiel gemaakt worden? Het antwoord op deze vragen en meer vind je in de nieuwe textielafdeling van het Industriemuseum.

Luister er naar de verhalen van ondernemers en van arbeiders uit de textielfabrieken van weleer. Maak kennis met alternatieve grondstoffen, technieken en oplossingen van vandaag. En neem in het textielatelier een kijkje over de schouders van onze makers, sla een praatje met hen of steek zelf de handen uit de mouwen.


Opgelet, er wordt slechts een beperkt aantal personen tegelijk toegelaten in het museum. Reserveer daarom steeds vooraf je bezoek! Om telefonisch tickets te reserveren kan je ook tijdens de kerstvakantie op weekdagen terecht op het nummer 09 210 10 75.

Locatie

Industriemuseum
Minnemeers 10
9000 Gent
België

Meer informatie

Meer info op www.industriemuseum.be

Nieuws

 • Tentoonstelling 'Zo Geleerd'

  Tentoonstelling 'Zo Geleerd'

  Kant in Vlaanderen VZW nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de tentoonstelling 'Zo Geleerd' naar aanleiding van Erfgoeddag 2022.

 • Erfgoeddag 2021 Virtuele Tentoonstelling

  Erfgoeddag 2021 Virtuele Tentoonstelling

  Kant in Vlaanderen VZW presenteert naar aanleiding van Erfgoeddag 2021 een virtuele tentoonstelling : "Nacht ... wacht"

Steun / partners