26 april 2020

Virtuele creatieve inspiratie

Schrijf je nu in voor Textiel Blind Date!

MoMu en DOEK vzw zoeken deelnemers voor een Textiel Blind Date. Ben of ken je bijvoorbeeld een Vlaamse kantklosser? Een specialist in Afghaans borduren? Ben je mode-ontwerper of textielkunstenaar? En ben je geïnteresseerd om textielkennis, textielobjecten en textielverhalen te delen met andere textieltalenten uit een meerstemmige community in Antwerpen? Schrijf je dan in voor onze Textiel Blind Date tussen 4 en 17 mei 2020!

Voor meer info : KLIK HIER

Tentoonstelling SMUK in Modemuseum Hasselt

Geniet van de tentoonstelling 'SMUK, decoratie in de mode: een show-off' over decoratie in de mode van 1750 tot vandaag.

In deze 3D-simulatie krijg je een voorsmaakje van de expo die nu gesloten is.

KLIK HIER

#KUNSSTEUNBELGIE

Koop kunstwerken aan uitzonderlijke prijs ... en steun de front-line organisaties: thuisverpleegkundigen, verpleegkundig assistenten, huisartsen, gezinshelpers, maatschappelijk werkers, apothekers, psychologen ... woonzorgcentra ... die essentieel zijn in deze COVID-19-crisis

Het volledige ingezamelde geld zal beschikbaar worden gesteld aan de Dokter Daniël De Coninck fonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting

(Dit initiatief werd ons doorgestuurd door Tania Verhaselt, die deelneemt aan dit project)

Voor meer info : KLIK HIER

Online tour door de tentoonstelling 'The Art of Lace' (Textielmuseum Tilburg)

De internationaal georiënteerde Haute Couture tentoonstelling 'The Art of Lace' werpt een nieuw licht op hedendaagse toepassingen van mechanisch kant door modeontwerpers. Mechanisch kant, geïnspireerd op handgemaakt kant, combineert traditie met innovatie. Door de oneindige mogelijkheden in kleur, textuur en motief is kant een inspiratie voor vele modeontwerpers.

Laat je in de tentoonstelling omringen door een selectie van de meest bijzondere, hedendaagse haute couture stukken van bekende modehuizen als Chanel, Maison Margiela, Jean Paul Gaultier, Louis Vuitton en Iris van Herpen.

Voor de on line tour : KLIK HIER

'A P-LACE TOGETHER'

Het Kantcentrum Brugge lanceert een project, op initiatief van onze kantdocente Xandra Ballieu, waarvoor alle kantliefhebbers ter wereld uitgenodigd worden.

Het is de bedoeling dat het Kantcentrum, zolang de crisis duurt, iedere week een origineel ontwerp van een kantsoort zal verspreiden. Alle kantwerksters ter wereld kunnen hiermee hun geliefde bezigheid op een creatieve manier thuis verder zetten en het resultaat kan opgestuurd worden.

Voor meer info : KLIK HIER

#smakisdichtbij Hang een affiche van een kunstwerk van S.M.A.K. bij je thuis

Vraag het aan: een afbeelding van een kunstwerk bij je thuis zodat je nu extra kan genieten en/of creëer mee een openluchtmuseum in je straat, dorp of stad.

S.M.A.K. is dicht, maar ook dichtbij. De meer dan 2000 collectiewerken staan nu in het depot, de kunstwerken van Kris Martin en Charbel-joseph H. Boutros afgeschermd in de museumzalen. De lockdown belet dat je onze collectie en het museum kan ontdekken. Daarom is het terug* mogelijk om een afbeelding van een kunstwerk uit de collectie of van de tentoonstellingen in je kot te hangen. Hang je deze affiche aan je raam, dan creëren we samen een extra 'openluchtmuseum' waarbij iedereen kunstwerken - naast de beren - kan gaan spotten.

Voor meer info : KLIK HIER

Voor het aanvraagformulier : KLIK HIER

Duik mee in de S.M.A.K.-collectie

Het S.M.A.K. vindt het belangrijk om via kunst wat kleur en invulling te geven aan ons noodzakelijk isolement, (tele)werk en de zorg voor ouderen en kinderen.

Daarom creëerden ze een speciale pagina waar je kan kiezen tussen verschillende items. Ze doken in hun collectie en tentoonstellingen op zoek naar inspiratie voor ouders om hun kinderen weg te houden van een scherm of om meer te weten te komen over de kunstwerken.

Voor meer details hierover : KLIK HIER

Met steun van

Partners