Wandtapijt voor de Trudofeesten

Wandtapijt voor de Trudofeesten in Sint-Truiden.

Als blijvende herinnering aan de zevenjarige Trudofeesten ontwierpen de leden van de Kant- en Textielvereniging KantelinK een hedendaags wandtapijt. Negen maanden lang werkten twaalf van onze leden aan dit wandtapijt van 120 cm bij 180 cm. Het is opgebouwd uit hedendaagse kant, brokaat en textiele werkvormen met als thema de H. Trudo, stichter van onze stad.

Vertrekkende van verschillende ideeën en voorontwerpen werd gekozen voor een compositie van driehoeken, aangevuld met het logo van de Trudofeesten anno 2019. Drie rondjes in bladgoud staan voor de Goddelijke Drie- Eenheid. De keuze van de driehoek in de compositie verwijst niet alleen hiernaar, maar ook naar de drie torens van de stad St.- Truiden. Vijf rondjes, eveneens in bladgoud, verwijzen naar de kerken binnen de stadsomwalling.

De kleuren rood, oranje, oker en goud symboliseren de 'warme gloed' die het leven van de H. Trudo oproept. De transparantie van het geheel geeft het wandtapijt een moderne uitstraling. De realisatie gebeurde tijdens de bijeenkomsten van KantelinK in de Kantsite bij de Zusters Ursulinen.

Open alle dagen van 9.00u tot 17.00u. (Niet tijdens de diensten)

Gratis toegang

foto: Mathieu Neyens

Locatie

Onze Lieve Vrouwekerk op de Groenmarkt
Groenmarkt
3800 Sint-Truiden
Belgiƫ

Meer info op www.kantelink.blogspot.com

Met steun van

Partners