K-E-K Kant Experiment Kunst

K-E-K Kant Experiment Kunst

De vele kanten van Mariet Visser 1949-2018.
Al op jonge leeftijd had Mariet Visser belangstelling voor draden en toen kantklossen op haar pad kwam werd dit haar passie en werd kantklossen een belangrijk deel van Mariets leven waarin zij uitstekend haar creatieve talent kon ontplooien.
Na het volgen van de tweejarige cursus 'Kant Speciaal' was haar aansluiting in 2002 bij Experikant een logisch vervolg. Binnen dit collectief kwam Mariet helemaal tot haar recht. Met elkaar afspraken maken, thema's bedenken en kleurkeuzes maken, elkaar stimuleren om te experimenteren en samen naar een expositie toe werken, gaf haar veel plezier en voldoening.
Tijdens haar zoektocht naar nieuwe mogelijkheden in techniek, materiaal en vorm, ontstond "Kant in verbinding met Breisels", een vernieuwing in de kanttechniek die door Mariet is bedacht en ontwikkeld.
Het werk van Mariet kenmerkt zich door een volkomen eigen techniek die er vaak grafisch uitziet.
Mariet nam vaak deel aan wedstrijden in binnen en buitenland en won vele (internationale) prijzen. Meerdere publieksprijzen lieten zien dat niet alleen de kenners van kant haar werk waardeerden.
De techniek van kantklossen is al eeuwen oud. Deze tentoonstelling -een hommage aan Mariet Visser- laat zien dat haar werk niet alleen vernieuwend is maar ook eigentijds.

Locatie

Museum de Kantfabtiek
Americaanseweg 8
5961GP Horst aan de Maas
Nederland

Meer informatie

Meer info op www.museumdekantfabriek.nl

Nieuws

 • Foto's 'Zo Geleerd'

  Foto's 'Zo Geleerd'

  Een selectie van foto's van ons project naar aanleiding van Erfgoeddag 2022.

Steun / partners

 • Vlaanderen verbeelding werkt
  Vlaanderen verbeelding werkt
 • Inventaris immaterieel erfgoed
  Inventaris immaterieel erfgoed
 • Sint Truiden
  Sint Truiden
 • Brugse Boekhandel
  Brugse Boekhandel