EEN ONTDEKKINGSREIS NAAR DE OORSPRONG VAN HET BRUSSELSE KANTWERK (in het Frans)

Maak het u gemakkelijk in uw favoriete leunstoel en laat u meeslepen door de fascinerende geschiedenis van de Brusselse kant, een uiterst veeleisende stof die in onbruik raakte rond het begin van de 20e eeuw.

Kant roept verbazingwekkende en vaak zeer uiteenlopende associaties op, zoals doorzichtigheid, gaten, bloemen, fijn spinrag, gordijnen, en ja, ook oubolligheid, maar eveneens sensualiteit, frivoliteit en dameslingerie. Waar komt deze luxestof vandaan, die vaak mee de oorzaak was van de spanningen tussen de groten van deze wereld, die er hun kostbare kleren mee wilden versieren? Heeft kant iets te maken met de schatten die uw overgrootmoeder zorgvuldig bewaarde in een hoekje van haar zolder?

Aan de hand van schilderijen en stukken uit de collectie van het Mode en Kant Museum laten we u kennismaken met de twee belangrijkste technieken, namelijk klossen en naaldwerk. U krijgt tevens te zien welke rol beide proced├ęs speelden in de belangrijkste historische productiecentra van Vlaanderen en de Veneto.

IK SCHRIJF ME IN

Nieuws

 • Foto's 'Zo Geleerd'

  Foto's 'Zo Geleerd'

  Een selectie van foto's van ons project naar aanleiding van Erfgoeddag 2022.

Steun / partners

 • Vlaanderen verbeelding werkt
  Vlaanderen verbeelding werkt
 • Inventaris immaterieel erfgoed
  Inventaris immaterieel erfgoed
 • Sint Truiden
  Sint Truiden
 • Brugse Boekhandel
  Brugse Boekhandel