Textielfestival Leiden

Van woensdag 13 t/m zaterdag 16 mei 2020 organiseert STIDOC (Stichting Textiel Informatie en Documentatie Centrum) voor de 6e keer het Textiel Festival in Leiden. In STIDOC zijn de 7 textielverenigingen in Nederland (in totaal ca. 17.000 leden) en Museum de Kantfabriek vertegenwoordigd.
Het Textiel Festival vindt plaats in de unieke historische binnenstad van Leiden. De Leidse Pieterskerk is, met ruim 3.500m2 aan tentoonstellingen van thematisch werk van textielkunstenaars, Leidse kunstenaars, topamateurs en (inter-) nationale studenten, het hart van het festival.

De 'ledenexpositie' is een belangrijk onderdeel van het festival. Alle verenigingen maken werk in een van de 3 thema's; Over Grenzen - Denkend aan thuis - Bagage. Het doel is om vanuit alle verenigingen een grote tentoonstelling met werk in verschillende technieken en materialen neer te zetten. De 3 thema's zijn gebaseerd op het herdenkingsjaar van de Leidse Pilgrims.

Tijdens het festival staat Leiden in het teken van om textiel en textielkunst, in de Pieterskerk en langs de Textielroute in het centrum van Leiden.

Openingstijden: woensdag t/m vrijdag: 10 - 17 uur en zaterdag: 10 - 16 uur

Toegangsprijzen Pieterskerk: Dagkaart €12 (aan de kassa €14) Passe-partout €17,50 (aan de kassa €20)

Locatie

Pieterskerk
Pieterskerkhof 1a
2311SR Leiden
Nederland

Meer info op www.textielfestival.nl

Met steun van

Partners