TERZIJDE Textielgroep Et Cetera

Naar jaarlijkse gewoonte kiezen de leden van Et Cetera voor hun tentoonstelling een thema waarmee ze elk afzonderlijk aan de slag gaan.

TERZIJDE staat hier zowel voor de zijkant of de rand, als voor het materiaal waaruit de werken vervaardigd zijn. Hoewel deze werken niet of slechts hier en daar in zijde werden uitgevoerd, verwijzen de makers hiermee naar het kostbare, arbeidsintensieve en precieuze karakter van textielwerk. Het verbinden van draden, vezels en stoffen wordt door de hedendaagse textielkunstenaars toegepast met veel respect voor eeuwenoude tradities en technieken. Zo slagen ze erin om hun ambachtelijke kennis te gebruiken in nieuwe creaties met een frisse vormentaal van nu.

TERZIJDE neemt de toeschouwer mee naar de rand van het textiel. Nu eens maken rafelige randen, dan weer mooie zelfkanten, soms onregelmatigheden of speelse toevoegingen een weefsel, collage,
assemblage, vilt- of kantwerk aantrekkelijk. Het zijn de kantlijnen van het verhaal. Zo zijn de randen van een viltwerk wat onregelmatig; een weefwerk heeft dan weer een rechte zelfkant en de randen van een kantwerk vormen een ragfijn silhouet. In een assemblage kunnen materialen worden gecombineerd tot een avontuurlijk werk met passende rand.
Deze textielwerken gaan dan TERZIJDE een dialoog aan met hun omgeving.

Met TERZIJDE verwijzen de leden van Et Cetera ook naar hun creatieve bezigheden. Die situeren ze naast alle beslommeringen en invloeden van het dagelijkse leven. Hun TERZIJDE is dan een persoonlijke reflectie, toelichting of verwerking die vorm krijgt in het eigen textielwerk.

Leden Et Cetera: Lieve Dekeyser, Veerle Dupont, Marleen Haezebrouck, Carine Heyligen, Lieve Jacob, Gerda Standaert, Lieve Smets, Bie Vandyck en Ann Van Dyck.
Locatie : Galerij Rivierenhof, Turnhoutsebaan 246, 2100 Deurne

Open van donderdag 18 tot zondag 28 april 2019 telkens van 10 tot 17 uur

Locatie

Galerij Rivierenhof
Turnhoutsebaan 246
2100 Antwerpen
België

Meer info op www.textielgroepetcetera.be

Met steun van

Partners