Significant Stitches

Tot en met 11 juni is in Museum het Leids Wevershuis de expositie van Jette Clover te bewonderen.

Haar quilts zijn collageconstructies met lagen van katoen, linnen, kaasdoek en papier. Deze materialen bewerkt zij vervolgens met allerlei technieken, waaronder verven, stempelen, verroesten en ontkleuren.

Mijn quilts zijn collage constructies met lagen van katoen, linnen, kaasdoek en papier. Deze materialen bewerk ik met allerlei technieken waaronder verven en beschilderen, stempelen en bedrukken, verroesten en ontkleuren. Ik hou van subtiele en monochroom kleuren en van gerafelde randjes. Ik gebruik steken als beeldelement en als functionele verbinding van de verschillende lagen stof.
Woorden en schrift zijn bijna altijd aanwezig in mijn quilts en collages. Ik was eerder journaliste en taal en communicatie zijn voortduurend mijn belangrijkste inspiratiebron.
Ik vind de stad een boeiend landschap met zijn vertoon van verkeersborden, reklames, affiches en graffiti - informatief, verrassend, versnipperd, gescheurd, gelaagd, kleurrijk, brutaal … vol van energie en het leven.
Maar ik hou evenveel van de stille en intieme communicatie van met de hand geschreven berichtjes en brieven. Momenteel borduur ik woorden en teksten met de hand. Het steken met naald en draad is gelijkend op het ritme van schrijven met pen op papier - een rustige en intieme manier om te communiceren.

Openingstijden : dinsdag t/m zondag, 13.00-16.00 uur

Locatie

Museum Het Leids Wevershuis
Middelstegracht 143
NL - 2312TV Leiden
Nederland

Meer informatie

  • +31715124061
Meer info op http

Met steun van

Partners