ON HOLD: Expo Kette und Schuss ‘Kette und Schuss’

Kette und schuss, of "schering en inslag", kennen we enerzijds uit de 18de eeuw, als een heel romantisch begrip, dat de toevallige maar perfecte ontmoeting tussen twee mensen weergeeft, het gaat over liefde en vriendschap. Het gaat over mensen die perfect bij elkaar passen, over dingen die perfect bij elkaar passen.

Schering en inslag, is een gekend begrip bij wie weeft: bij weven horen de draden samen, anders heb je geen doek. Schering en inslag is het begrip, de basis van hoe weven gebeurt. Weven is de basis van alles wat we kennen van textiel. Weefsels zijn stoffen die gemaakt worden door het dooreen rijgen van inslagdraden en kettingdraden. De curatoren verkiezen het Duits, "Kette und Schuss".
Curatoren van dienst zijn de Belgische kunstenaars Ilse Van Roy en Hilde Overbergh.

Voor deze expo brengen kunstenaars Ilse Van Roy en Hilde Overbergh een aantal andere hedendaagse durvers mee naar cc Binder. De rode draad? Textiel. De expo KETTE UND SCHUSS gaat over de ontmoeting, over het heen en weer kijken en vragen stellen die anders binnensmonds gefluisterd of ingeslikt blijven.
De tentoonstelling is nog tot en met 13 december gratis te bezoeken tussen 11 en 18 uur in CC Binder, Forum 9 in Puurs-Sint-Amands."

Locatie

CC Binder
Forum 9
2870 Puurs
België

Meer info op www.ccbinder.be

Met steun van

Partners