Oernatuur - Mariëlle van den Bergh

De Oernatuur die Mariëlle van den Bergh creëert is een genoegen voor elke textielliefhebber. Maar het reikt verder dan het gangbare weef- en breiwerk. In de wonderschone kleden en installatie is er een constante zoektocht zichtbaar naar ruimtelijkheid. Door keramische elementen als schuimporselein toe te voegen en de grens op te rekken van technische mogelijkheden ontstaan er intrigerende nieuwe werelden.
Mariëlle van den Bergh geeft op zondag 12 januari een lezing waarin ze toelichting geeft over haar unieke werkwijze. Ook haar liefde voor de natuur zal centraal staan, net als de invloed van haar vele (meer dan 20!) residenties in het buitenland.
Op zondag 15 december geven Rae en Yuri Bolotin een lezing. Dit bijzondere duo ontving Mariëlle van den Bergh tijdens haar residentie in Australië, dat een enorme invloed op haar werk kreeg. Rae vertelt over deze bijzondere plek in Oost- Australië, haar filosofie en de wijze waarop ze dit centrum duurzaam runt en Yuri over zijn ervaringen als bushwalker in de natuur.

Een tentoonstelling en twee middagen voor kunstliefhebbers, textielfreaks, natuurminners en reislustigen!

Meer informatie

Meer info op www.museumrijswijk.nl

Met steun van

Partners