'A P-lace together'

Bij het begin van de lockdown, toen we onze cursussen en ateliers moesten opschorten, startte onze kantdocente Xandra Ballieu een virtueel atelier op: 'A P-Lace together'.
Op Facebook werd, in samenwerking met het Brugse Kantcentrum, een groep aangemaakt, aan wie 17 weken lang, een nieuw kantpatroontje werd aangeboden. In geen tijd telde de groep meer dan 2650 leden! Toen het idee geopperd werd om een tentoonstelling te maken met de werkjes, kreeg het Kantcentrum van overal ter wereld, bijna 900 kanten toegestuurd.
Om het geheel te omkaderen, werden een aantal haiku's, over kant en Corona, speciaal hiervoor geschreven door kantspecialiste en dichteres Gisela Altruye, door Myriam Lievens in kalligrafie aangebracht.

Om deze tentoonstelling te bezoeken moet je omwille van de nieuwe coronamaatregelen je ticket online reserveren : KLIK HIER

Vervolg A P-lace Together

Na een kleine rustpauze, waarin we de tentoonstelling opstelden rond het eerste deel van het project "A P-lace Together" , nemen we de draad opnieuw op.

Omdat dit virtueel kantatelier ondertussen een internationale weerklank kreeg, hebben we besloten om vanaf 15 augustus met een vervolg van dit project te starten.

Op zaterdag 15 augustus wordt het eerste patroontje van het nieuwe project gepubliceerd.
Vanaf 11 augustus, bij bezoek aan de tentoonstelling, kan het bekomen worden aan de balie van het Kantcentrum.

Locatie

VZW Kantcentrum
Balstraat 16
8000 Brugge
België

Meer informatie

Meer info op www.kantcentrum.eu

Met steun van

Partners