3de Internationale Textielkunstbiënnale 2019 Haacht

Van zaterdag 23 tot en met zondag 31 maart prijken textielwerken van nationale en internationale kunstenaars in het Gemeenschapscentrum gespreid over een oppervlakte van 850 m² en 3 niveaus.
De interesse tot deelname lag voor deze editie enorm hoog, maar liefst 241 kunstenaars uit 41 landen stelden hun recentste werken voor; het bestuur van de Kunststichting Perspektief selecteerde uiteindelijk 45 kunstenaars uit 13 landen.Voor deze editie werd Roemenië als gastland uitgekozen (in het kader van Europalia 2019)


Anderzijds was het de wens van de organisator om bij deze Biënnale enkele Belgische kunstacademies rechtstreeks te betrekken; verwijzend naar het in 2018 in Brugge gehouden wereldkantcongres "Living Lace" zal eveneens de Belgische moderne kant , uitgewerkt door deze academies, in de biënnale worden opgenomen.
De tentoonstelling bevat bijzonder werk waarin hedendaagse kunstenaars textiel als een krachtig verbeeldend instrument.

Een select gezelschap textielkunstenaars verschaft bezoekers toegang tot hun verbazingwekkende wereld waar het "ambacht textiel" méér is dan breien, haken, weven, méér dan creatief zijn met wol, vilt, katoen,garen.... alleen.
Door deze benadering van textielkunst waarbij een grote verscheidenheid aan technieken en materialen wordt getoond onderscheidt de Kunststichting Perspektief zich van vele andere tentoonstellingen steunend op haar ervaring, respect voor kunstenaars en hun ambacht.

Open zaterdagen en weekdagen van 13 tot 18 uur - zondagen van 11 tot 18 uur.
Inkom 6 €

Locatie

Gemeenschapscentrum Den Breughel, Wespelaarsesteenweg 85, B - 3150 Haacht.
Wespelaarsesteenweg 85
3150 Haacht
België

Meer informatie

Meer info op www.artksp.be

Met steun van

Partners