De Fil(s) et Aguille(s) Joana Vasconcelos

Tentoonstelling

Retrospectieve : Joana Vasconcelos

Voor de vierde tentoonstelling sinds de opening, kruipt "La Patinoire Royale" in Brussel, in het hart van de extraverte en barokke wereld van beeldhouwster Joana Vasconcelos. Deze grote retrospectieve, de eerste ooit georganiseerd in België, confronteert u met de ruimte van de galerie en met het werk van deze veelzijdige kunstenaar.

Joana Vasconcelos, een Portugese geboren in Frankrijk, was de eerste vrouw ooit - en nog steeds de enige - die uitgenodigd werd in Versailles in 2012 voor een magische en feestelijke tentoonstelling. Zij gaat nu in alle beschikbare ruimten van La Patinoire Royale haar werken tentoonstellen.

In een wereld vol octopussen en enorm uitgewerkte creaties, geïnspireerd op Jules Verne 's :" Twenty Thousand Leagues Under the Sea", dompelt deze tentoonstelling ons onder in een sprookjesland van kleuren, vormen, en effecten.

Jonglerend met borduurwerken, veters, haakwerk, patchwork, schitterend direct afgeleid van de traditionele Portugese handwerktechnieken, nodigt Joana Vasconcelos het publiek uit op een ​​royaal banket van beelden en beschilderde textiel.

Locatie

La Patinoire Royale
Veydtstraat 15
1060 Brussel
België

Meer informatie

Meer info op www.lapatinoireroyale.com

Met steun van

Partners